Кой е Стефан Гамизов?

Противно на повечето подобни статии с въпрос в заглавието, тук няма отговор. Но има логични разсъждения :)

Въпреки, че се стремя да огранича гледането и четенето на БГ новини до минимум, напоследък често попадам на медийните изяви на Стефан Гамизов. И така, пиша името му в Google и провеждам кратко проучване.

Намирам много интересна статия в Нетинфо, която представя именно медийното отразяване на Гамизов. Цитиран е „анализ“ в Труд, в типичния за ВАЦ стил (всички помним „влечугите“). След като ролята за омаскаряването е поверена на Труд, за 24 часа остава да се срине доверието. Да не пропуснем и „Новинар“ – за къде без тях?  Тяхната оценка е категорична:
„Съзнавам, че тази статия може би е редно да влезе в рубриката „Докторе,
кажи”, но понеже засяга обществени теми и явления, публикуваме на
страница “Общество”.“

Само Стандарт засега мълчи, но не се съмнявам, че само изчаква.
Накрая се намесва (незнайно защо) мерудията Божидар Димитров, който го определя като „типичен Остап Бендер, който ще си изпати“. Странна заплаха от „човек на науката“.

В друга статия, actualno.com също прави преглед на коментарите по негов адрес. Там „социологът и директор на „ББСС Галъп“ Живко Георгиев“ определя неговите действия като „икономия на желанието да се мисли или е изпълнение на някаква свръхзадача“. Става все по-интересно – общественият „барометър“ използва оценъчни прилагателни. Подобни изявления има и от „Управителят на социологическа агенция „Маркет линкс“ Румяна Бъчварова“.

 И така – да рекапитулираме – Труд и 24 часа и Новинар (все уважавани медии, стожери на независимата журналистика и с неизменно високо обществено доверие) са извадили пропагандните оръдия. Б. Димитров играе на струната на не много образованите (те не знаят кои са Остап Бендер или Распутин и не могат да оценят думите му като обикновена тъпотия, но са впечатлени), а в общия хор се включват и няколко от абсолютно любимите ми соц. агенции (как се съкращава само :) Даже и мнение на Дърева намерих без усилия.

Всъщност Иво Инджев и Бойко Пенчев са писали за него други неща…

Интересно – от една страна горната групировка, от друга – долната.

А аз не знам какво да мисля – нов ББ ли ни се пробутва или разграничението е ясно от гореизброеното? Ще видим…

P.S. Статията на Бойко Пенчев е много добра. Снимката съм я откраднал от 24 часа. Качеството ме навежда на мисълта, че и те са я откраднали (може би от някоя телевизия). А и да не са, с техните камъни…

Ако ви се чете още, съседните публикации са:

« || »

Или пробвайте тези:

Ако написаното ви е харесало, абонирайте се:

Абонирайте се като кликнете на иконата

18 мнения по „Кой е Стефан Гамизов?

 1. евала на гамизов, че поне се опитва да клати дървото

  иначе бойко, гоце и доган ще спечелят еднолично парламентарните избори и ще играят 3-5-8 в парламента

 2. Или му плащат американците или сам се мазни на тях,тъкав го знаем лицемер

 3. Според мен просперитета на държавата посредством ПП ГЕРБ, би бил гарантиран от постоянно приобщаване и включване на интилигентни хора в ГЕРБ, притежаващи визия за развитието на България в Европейския съюз в перманентна комбинация на отстояване националната ни идентичност.
  Атака не може да бъде партия отстояваща национална идентичност, тъй като е деградиращ модел, насаждаща нетолерантност и дискриминация с назадничава, комунистическо-фашизоидна политика, използваща гласовете на разочаровани от социалистическата партия възрастни комунисти. Младите и представители са милитаристи и ксенофоби.
  Представителите на властващия политически елит нямат интерес от каквато и да е промяна на статуквото, нямат визия за развитието на страната в Европейския съюз, употребяват властта единствено за задоволяване на личните си потребности и им изнася да съхраняват така вредното робско-комунистическо съзнание в колкото се може повече българи. За тях властта е самоцел за личното им благоденствие. Ценностната им система и моралът им са такива!
  Допускам, че може да греша, но ми се иска Стефан Гамизов да бъде приобщен към ГЕРБ. Този човек ми харесва с визията си за просперитета, чрез отстояване на ценностната система на най развитите страни в Европа и света и според мен би бил много полезен в ГЕРБ, вместо да създава успоредно на ГЕРБ политическа формация. Благодаря за вниманието!
  16февруари 2009г. Венелин Петров

 4. Аз лично познавам Гамизов,израснали сме заедно в Монтана детските ни години са ни минали заедно,небеше лошо момче,но нещо му хлопаше дъската…небеше с всичкия си,а и май е мюсюлманин,спомням си че всяка година семейството му празнуваше байряма….

 5. извинявам се, ама откога това, че някой е мюсюлманин, се брои за личен недосатък?

 6. Чакам с нетърпение за чета за автоцензурата ш слугинажа в журналистиката
  От време на време се говори за трагичните последствия от негативизма на медиите
  Защо се сее злото и се наслагва неморалност така е не разбирам-посредстивията от липсата на морал и беззаконие дса за всички*независимо от социален и материален статус
  Защо светът продължава да пилее средства за оръжие и не ги влага за овладяване на природни стихии или болести никога няма да разбера
  Защо властимащите преследват и мачкат добронамерените – също не намирам отговор
  Гледах в Отпечатъци гостуващите и полюбипитствах къде са публикациите за добрите страни на социализма-вече час не попадам на тях / изкуших се да напиша тук това/

 7. МИХАИЛЕ, ДОБРЕ Е ДА ЗНАЕШ, ЧЕ СЛОЖНИЯТ СЪЮЗ „ВЪПРЕКИ ЧЕ’ Е ЕДНО ЦЯЛО И НЕ СЕ РАЗДЕЛЯ СЪС ЗАПЕЪАЯ. СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СЪЮЗА „МАКАР ЧЕ“. УСПЕХ!

 8. Изпълнява си човека гражданския дълг, но явно се противопоставя на най-гадните типове в BG и дупе да му е яко- смятам го обаче и за мн. смел човек, точно от каквито имаме огромна НЕОБХОДИМОСТ.

 9. ГАМИЗОВ, ГАМИЗОВ ДЕМОКРАТЕ МОЙ !!!
  ТЕАТРАЛ ЛИ СИ, ГЛАШАТАЙ ЛИ СИ?? ЛИСИца ЛИ СИ ????
  КАЖИ СИ СТЕФЧО – ТО НЕ БОЛИ !!

 10. ГАМИЗОВ ЛИ ?ТОВА Е ЕДИН МОШЕННИК КОИТО СМУЧИ МАНГИЗИ ОТ СТАНИШЕВ, ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА , ОТ ДАНС – ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА НАИВНИЦИ , А ТОЙ Е ЕДИН БОЛЕН ПСИХОПАТ . С НИКАКВИ АМЕРИКАНЦИ НЕ РАБОТИ ,МНОГО ГОВОРИ ! НИЩО НЕ КАЗВА! И САМ СИ ВЯРВА !! МОЛЯ ВСИЧКИ МЕДИИ – НЕ ГО ПОКАЗВАЙТЕ И НЕ ПИШЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НЕГО, МОЛЯ ВИ НЕ НИ МЪРСЕТЕ ПОВЕЧЕ!!!

 11. За мен лично „случаят Гамизов“ е твърде по-широко явление. До тук изказаните мнения го разглеждат в тeсния смисъл на шумотевичните герои, а аз бих го свързал с психологическата география на РБ, ако има такава, по- точно с месторождението на Mr. Gamizoov, а именно гр. Лясковец, обл. В. Търново, където се е родило това уста- то чудо (и не само то)и ако този тип чудеса ги класираме по показател УСТА. Ако имате щастието да минете през този тих град поинтересувайте се за друга подобна личност(тип „Остап Бендер“)- макроикономиста Христо Томов, който е съвременен специалист по макропроекти за развитие на икономиката на регионите, че и на страната. Възможно е да намерите общ език и да ви изработи някое проектче. Няма да ви излезе много – взема меду 200 и 200000 (валутата е без значение, но предпочита зелените пари). След като сте запомнили добре Гамизов и усетите теглото на препоръчения експерт вземете, че ги поставете на везните на здравия разум- няма да констатирате отклонение в тежестите!
  Приятен и резултатен разговор под някой лясковски кестен.

 12. СРАМЕН ПЛАЧ

  Плачете! –За Царството на сенките,
  за перфидния цинизъм,
  на силиконките за ненките!…
  Ридайте и плачете!
  За сенките се кахърете!
  За сенчестата икономика,
  за тайната ви електроника,
  за правителствата в сянка,
  за мургавата КИНГ – КОНГ обезянка!
  Плачете, мърляйки природата –
  сенчеста нали ви е породата;
  сенчеста – маймунска,
  кастова – робовладелска –
  враг на кауза – земевладелска…
  Плачете вий за привилегия,
  мразете бойната си легия!…
  Насилвайте и бийте,
  а после –ръцете си измийте!
  Плачете! Да не се срамувате –
  нали сенчесто се вий “ римувате”!…

  СЕНКИ

  Аз съм човек, но не живея по човешки
  заради чужди хорски забежки,
  бродещи на сенките в царството,
  забравили за род, родина и другарството…

  Забравили да бъдат хора,
  живеят скотски в коптора…
  А копторът е потаен – зловещ,
  невидима зловонна някаква пещ…

  Омотани с кълчища в краката,
  кривят си перфидно душата,
  не виждат в небето Луната,
  нито но утрото модро Зората…

  ЗАЩО ?

  Защо тук никой няма – на таз земя – обширна и голяма?…
  Защо тук никой не целува никой – в цъфналата ръж,
  даже от небето да се сипе като из ведро проливен дъжд?…
  Вия като вълк срещу Луната и горко оплаквам си съдбата…

 13. Нов основен закон (конституция)
  и нов държавен стандарт за
  урбанизация на човешкото битие

  1. Всеки човек има право на гражданство, което му осигурява достатъчно средства за достойно човешко съществуване. Количествата и валутната равностойност на тези средства са описани в новия държавен стандарт, който представлява основен закон или конституция.
  2. Изпълнението на новия конституционен закон е задължително за органите на държавната власт, която строго и стриктно спазва държавния стандарт.
  3. Лични (индивидуални, персонални, частни, еднолични) права и свободи:

   1
   1 . 1
   1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1

   „1 хляб” дневно се полага всекиму – това е условна мярка за килокалории, които се съдържат в 1 кг бял хляб и се равнява на 2750 килокалории,т.е. всеки човек има право на 2750ккал. храна дневно.
   11 декара площ от сушата – това е брутна мярка, която включва 6 (шест) декара ниви (заедно със синорите), 1 (един) декар градска площ
  (заедно с улици и общински площи) и 4 (четири) декара горско сечище.
  111 м2 РЗП (разгърната застроена площ) жилище.
  1111 м3/г вода, от които 111 м3 годишно за битови нужди и 1000 м3 годишно за земеделско-скотовъдни, промишлено-индустриални, строително-транспортни и енергийни нужди.
   $ 11 111 – пожизнен, годишен, валутен доход, който се дава всекиму по рождение и се изплаща до смъртта му при цени на стоките и услугите от 2000-та година в по-развитите западни страни (Германия, Англия и САЩ).
   $ 111 111 – валута, осигурена всекиму за 15-годишен курс на образование или за 16 100 учебни часа по 40 минути.
  1 111 111 км пробег с превозни средства всекиму за 100 години живот или по 11 111 км с пробег годишно (личен, обществен, промишлен и производствен транспорт).
  11 111 111 квтч електроенергия за 100 години или по 111 111 квтч годишно.
  111 111 111 секунди комуникации – телефон, телекс, мобифон, интернет и пр. за 100 години или по 51 минути дневно.
  1 111 111 111 – капацитет на личния (персонален) компютър или ЛАП – ТОП.

  4. Трудово-правни отношения
  А. Работните дни в една календарна година са 225 дни.
  Б. Почивните дни в една календарна година са 140 дни.
  В. Работният ден е 6 (шест) часа по часовник с 24 часа в денонощието или 8 (осем) часа по часовник с 32 часа в денонощието или 10 (десет) часа по часовник с 40 часа в денонощието или 5 (пет) часа по часовник с 20 часа в денонощието.
  Г. Жените работят 20 години по 6 часа дневно 225 дни годишно или общо 27 000 работни часа трудов стаж.
  Д. Мъжете работят 25 години по 225 дни по 6 часа дневно или общо, 33 750 работни часа трудов стаж
  Е. Жените ползват 8 (осем) години платен отпуск по майчинство за отглеждане на две деца.
  Ж. Мъжете ползват 3 (три) години платен отпуск по бащинство за отглеждане на две деца.
  З. Всеки град има по 560 фабрики с по 65 работника.
  И. Постоянно е заето с трудова дейност една четвърт от населението в зряла възраст.
  К. Всяка фамилна къща има право на дребен частен бизнес и търговска дейност по собствено желание.
  Л. Всяка фамилна къща има право на зеленчукова градина с площ един декар бруто ( с пътища, тротоари и огради).
  М. Населението на всеки град се изхранва с поливно земеделие, което се обработва машинно.
  Н. Формата на обработване на земеделските земи е лична, фамилна, кооперативна, ТКЗС, АПК и прочие и се определя с народно допитване (плебисцит, референдум).

  5. Училище
  А. Всеки човек учи 15 години, за което обществото осигурява средства на стойност $ 111 111 по цени от 2000та година.
  Б. Учебните часове годишно са 175 учебни часа
  В. Дневно децата се обучават по следния начин:
  – 4 начални години по 5 учебни часа дневно (основно образование)
  – 5 години по 6 учебни часа дневно (средно образование)
  – 6 години по 7 учебни часа дневно (висше образование)
  Г. Всяко дете носи САМО един енциклопедичен учебник, включващ учебния материал за една седмица, тетрадки и учебни помагала, които заедно с чантата тежат колкото едно пиле или 1-2 кг (средно килограм и половина).
  Д. Всички училища са университети с 15 класа обучение за 900 ученика. Това са 15 класа с по три паралелки с по 20 ученика. Всяка класна стая има размери 20 м х 4 м и към нея има учителска стая за класния с размери 4 м х 4 м и съблекалня с гардеробчета и тоалетна с размери 4м х 4 м. Площта на училищната зона е 340м х 340м.
  Е. Всички ученици отиват на училище само по пешеходни пътеки без моторни превозни средства.
  Ж. Един учебен час е 40 минути
  – разпределение на часовете в основното училище дневно е: 4 часа по 60 минути или 5 учебни часа по 40 минути и 4 междучасия по 10 минути:
  -основно образование:
  4 ч х 60 мин = 240 мин
  5 уч.ч х 40 мин + 4 межд. х 10 мин. = 200 + 40 = 240 минути
  – средно образование:
  5 часа х 60 мин = 300 мин
  6 уч.ч х 40 мин + 4 м.х 10 мин + 1м х 20 мин =
  = 240 + 40 + 20 = 300 мин
  – висше образование:.
  6 часа х 60 мин = 360 мин
  7 уч.ч х 40 мин + 4 межд.х 10 мин + 2межд х 20 мин =
  = 280 + 40 + 40 = 360 мин
  З. Всяко училище има по 900 ученика и обучава децата на шест жилищни квартала с по 880 души или 5280 души.
  И. Средно 15-20% от населението са учащи се.

  6. Семейство
  А. Семейството се състои само от един мъж и една жена, тъй като жените и мъжете винаги се раждат равен брой и следователно това е основен природен закон, чието нарушаване е геноцидно престъпление.
  Б. Всяка жена има право да роди само две деца за целия си живот, тъй като светът е пренаселен и заплашва природата с екокатастрофа следствие човешката ни дейност.
  7. Фамилия
  А. Фамилията се състои от шест до осем души – родствени двойки – като:
  „пра-минало” – пра-баба и пра-дядо
  „минало” – баба и дядо
  „настояще” – мъж и жена (родители)
  „бъдеще” – две деца на родителите
  Б. Всяка фамилия живее във фамилна къща с РЗП 260-400 м2 с дворно място 600-800 м2
  В. Всяка фамилия има плод-зеленчукова градина (отделно от дворното място) с площ 600-800 м2 .
  Г. Нивите на една фамилия са сбор от нивите на всеки член от семейството или 8 души х 6 дка = 48 декара.
  8. Жилищен квартал
  А. Площ 340 м х 340 м
  Б. Всеки квартал има 10 реда с по 11 къщи с 8 души в една къща.
  В. Всеки квартал има плод-зеленчукови градини с площ 340 м х 340 м (отделно от жилищната зона), които се напояват с промишлени води (а не питейни).
  9. Жилищен блок
  А. Състои се от 6 квартала.
  Б. Всеки блок има училище с 15 класа образование и площ 340 м х 340 м.
  В. Всеки блок има градска градинка с площ 340 м х 340 м, в която се намират: пожарна, полиция, поща, община, печатница (администрация).
  Г. всеки блок има градска градинка с площ 340 м х 340 м, в която се намират: поликлиника, болница, хипермаркет, пазар, стадион, банка, хотел, плаж,”ЛУНА-ПАРК” и пр. по желание на жителите.
  10. Градът -( виж чертежа в края на проекта):
  А. Градовете са унифицирани и типизирани.
  Б. Градовете са три вида:
  – за 190 080 души
  – за 95 040 души
  – за 47 520 души
  В. Градът за 47 520 души като строително-архитектурен план представлява календар за една календарна година (виж чертежа в края на обяснителната записка). Всеки ден от календара представлява строителна квадра с площ 340 м х 340 м. Работните дни в календара са жилищни квартали и оранжерии, а почивните дни на календара са площи, в които са разположени фабрики, заводи, комбинати за производство на стоки за широко потребление. Площта на цялата жилищно-промишлена зона е 42 км2, а земеделските му земи са седем пъти повече, т.е 7 х 42 км2 = 294 км2. Този град има 9 блока с 9 училищни комплекса за 900 ученика с 15 класа образование.
  Г. Един жилищен блок с шест жилищни квартали се строи за 10-12 години. Срокът на годност е 80 години. След приключване строителството на последния квартал, първият се е амортизирал и започва да се строи отново. Така градът се строи кръгово блок по блок до безкрайност.
  11. Световни параметри
  А. В целия свят постоянно живеят 3 200 милиона души, които произвеждат стоки за 4 200 милиона души. Така никога няма дефицит на стоки, инфлация и дефлация, които са характерни за хаотичния пазар.
  Б. Човешкият род може да ползва 1/6 част от сушата за орна земеделска земя или 16 %, т.е около 24 000 000 км 2 .
  В. човешкият род има право да ползва 6 % от речния отток на сушата или 1/16 част, т.е 3 000 км3/год. вода за всичките си човешки нужди.
  Г. Човешкият род може застрои и ползва като урбанизирана земя само 1/5 част от сушата или 20 %, т.е около 32 000 000 км2. Това означава, че на всеки човек се падат по 10-11 декара урбанизирана и култивирана земя.
  Д. Останалите 4/5 части от сушата или около 120 000 000 км2 се обявяват за неприкосновени природни резервати, в които е забранено да се извършва промишлено-индустриална дейност, скотовъдно-земеделска дейност, лов и риболов, строеж на големи спортни и туристически комплекси.
  Е. Не се правят никакви компромиси с чистотата и честотите в природата.
  Ж. Хипократовата клетва е държавен закон, който задължително се спазва от:
  – медицинските работници спрямо пациентите
  – родителите спрямо децата
  – възрастното население спрямо подрастващото поколение
  – държавната администрация спрямо цивилните граждани

  10. ПРАВА
  А. Всеки има право на свобода на мисълта, словото и печата!
  Б. Всеки има право да информира и да бъде информиран!
  В. Всеки има право на свободно придвижване, туризъм, образование!
  Д. Всеки има право на самоотбрана и неизбежна самоотбрана!
  Е. Всеки има право на собственост,образование, трудов стаж, пенсия, медицинско обслужване и обществена сигурност!
  13. Аморални деяния, които са подсъдими
  – лъжа, лъжесвидетелстване
  – кражба, обир, грабеж, агресия,абордаж,инвазия,конкиста
  – насилие, тормоз, терор, линчове,инквизиция
  – убийство,екзекуция
  – кастова сегрегация,търговия с роби
  – дискриминация – полова и расова
  – жертвоприношения и репресия,суеверие и сатанизъм
  – полигамия и полиандрия
  – проституция и сутеньорство
  – содомия
  мъж с мъж
  жена с жена
  човек с животно
  – педофилия и воайорство
  – шантаж, рекет, интриги
  – милитаризъм
  – саботаж, атентати, метежи
  – преднамерено унищожение или замърсяване на околната среда
  – порнография и нудизъм,ецхибиционизъм
  Всички норми и параметри в този план съвпадат с държавния стандарт на България, както и с държавния стандарт на по-развитите страни в Европа и света. Тази конституция решава всички човешки проблеми едновременно, поради което е наложително незабавно да стане достояние и реалност за широката общественост в целия свят.
  Одобрението и става с плебисцит и се подписва от всички светски и религиозни власти, както и от всеки човек поотделно, след което той получава документи за собственост, за правата и задълженията си.
  14. Деяния, които са позволени
  – Разводите са позволени и безплатни.
  – Противозачатъчните средства са позволени.
  – Сеч на дървесина само след като е посадена нова гора.
  – Риболов само от собствени развъдници на риба.

  Съставил: инж. Лиляна Андреева

  Търся подкрепа,съмишленици и спомоществуватели за пропаганда,печат,патент и безплатен превод на английски и френски език на проект за Нова Конституция с цел представянето и пред медиите и международните институции.
  Инж.Андреева

 14. ПОЛЗЕН МОДЕЛ -1

  ИЗЧИСЛЯВАНЕ ВАЛУТНАТА СТОЙНОСТ НА СРЕДСТВАТА,
  НЕОБХОДИМИ ЗА ИЗДРЪЖКАТА НА ЕДНА ЧОВЕШКА ПОПУЛАЦИЯ,КОЯТО ПРИРОДАТА МОЖЕ ДА ИЗХРАНИ, БЕЗ ДА СЕ ПРЕДИЗВИКВА
  ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА ОТ ЧОВЕШКАТА ДЕЙНОСТ

  88дни –година на планетата Меркурий –съответства на средната продължителност на
  живота,която се приема за 88 години.
  225дни-година на планетата Венера –съответства на валутната равностойност на
  средствата за изхранване на един човек за 27,31дни(една лунна година) = 225 евро.
  27,31дни-Лунна година-в една земна година има 13,3743935 лунни години – това е броят на заплатите в една година или 13 заплати.
  29, 53дни-Месец-в една земна година има 12,368513 месеца или 12месечни заплати годишно
  365,24219дни-година на планетата Земя – това е броят на една човешка популация съвременници,които живеят заедно на земята.
  687дни-година на планетата Марс –съответства на валутната равностойност на
  средствата за цялата издръжка на един човек за 27,31дни(една лунна година) или 687евро месечен пожизнен доход.
  10000000дни –продължителност на Прецесията на небесния свод по Тропиците

  ФОРМУЛА -1 ЗА ИЗХРАНВАНЕ НАЕДНА ЧОВЕШКА ПОПУЛАЦИЯ
  12
  225евро.13,374луни.88години.365.10000000души =967.10 евро

  ФОРМУЛА – 2 ЗА ЦЯЛАТА ИЗДРЪЖКА НА ЕДНА ЧОВЕШКА ПОПУЛАЦИЯ
  12
  687евро.13,374луни.88години.365.10000000души = 29,53.10 евро

  ФОРМУЛА – 3 ЗА ИЗХРАНВАНЕ НА ЕДИН ЧОВЕК ЗА 88 ГОДИНИ

  225евро.13,374луни.88години = 264 805,2евро

  ФОРМУЛА – 4 ЗА ЦЯЛАТА ИЗДРЪЖКА НА ЕДИН ЧОВЕК ЗА 88 ГОДИНИ

  687евро.13,374луни.88години = 808 538,54евро

  ФОРМУЛА – 5 ЗА ИЗХРАНВАНЕ ЗА ЕДНА ГОДИНА НА ЕДИН ЧОВЕК

  225евро.13,374луни = 3 009.15евро / годишно

  ФОРМУЛА – 6 ЗА ВСИЧКИ РАЗХОДИ ЗА ЕДНА ГОДИНА НА ЕДИН ЧОВЕК

  687евро.13,374луни = 9 187,938евро / годишно

  Забележка: Валутата за издръжка на един човек по формули № 5 и № 6 е пожизнена
  годишна рента, която се полага всекиму по рождение до края на живота му.
  Ако тези парични средства се дават като заплата по време на трудовия стаж,
  то сумата се учетворява, тъй като човек се труди в продължение на една
  четвърт от живота си.
  Годишна заплата всекиму : 9 187,938.4 = 36 751,752евро / годишно
  Препоръчан практичен модел: 777евро. 13луни.77год. = 777 777евро всекиму
  517евро.12мес.72год. = 446688евро ; 518евро.13луни.72год. = 484848евро

  инж. Лиляна Бл. Андреева

 15. ИЗОБРЕТЕНИЕ

  НАЧИН ЗА ИЗЧИСЛЕНИЕ БРОЯ НА ХОРАТА,
  КОИТО ПРИРОДАТА МОЖЕ ДА ИЗХРАНИ ,
  БЕЗ ДА СЕ ПРЕДИЗВИКВАТ МЕСТНИ ИЛИ
  ГЛОБАЛНИ КАТАСТРОФИ ОТ
  ЧОВЕШКАТА ДЕЙНОСТ

  Градът, в който живеят 190 080души има застроена градска площ 168 кв.км.Ако се приеме,че това е воден басейн с дълбочина 1м, то количеството на водата е толкова,
  колкото е водата, която циркулира в телата на всички хора, живеещи заедно на
  Земята като съвременници. Това е броят на хората в една човешка популация,които
  природата може да изхрани, без да се предизвикват местни или глобални катастрофи
  от човешката дейност. Средното количество вода, което има в едно човешко тяло, е
  45литра.
  168кв.км = 168 000 000 кв.м
  ОБЕМ на басейна : 168 000 000 кв.м .1м = 168 000 000 куб.м
  168 000 000 куб.м = 168 000 000 000 литра
  Брой на населението: 168 000 000 000 л: 45 л = 3 733 333 333 души
  Ако приемем, че средното количество вода в едно човешко тяло е 47литра,
  (№47 е поредният номер на среброто) то броят на населението на една човешка
  популация е :
  168 000 000 000 литра : 47 литра = 3 574 468 000 души
  Забележка: Планът на града за 190 080души е разработен в папката
  “Нова конституция”.
  Забележка: Атанасовското езеро край град Бургас е с приблизително същата площ и
  средната му дълбочина е един метър.
  Забележка: 3 733 333 333души: 190 000души в един град = 19 640,852града. Сушата на
  земята условно може да бъде разделена на осем големи области,всяка от
  които се дели на 116 екосистеми, а във всяка екосистема могат да се
  построят по 21града с по 190 080души.
  8области.116екосистеми.21града = 19 488града
  19 488града.190 080души = 3 042 790 000души

  инж. Лиляна Бл. Андреева

 16. АЛАБАЛАДА ЗА БИЗНЕСМЕНА ХРИСТО

  Ой, те тебе Христо, от град Ляскóвец,
  Няма ли за тебе некастрен дрянóвец
  Някой да ти потроши глава- кратуна
  Та да спреш да се правиш на маймуна!

  Бре пишман селски бизнесменино,
  На мегдан лясковски серсемино,
  Що парици окраде от добри хора,
  А не смееш нос да подадеш на двора.

  Сиромах беше от Лясковец на края,
  А му се дощя да владее на Господа рая.
  Набързо фирма парцалена спретна
  И с шарени дрипи Европа преметна.

  Но акъл ти е малко европейци да мамиш
  И огромен джип по черни друми да гониш.
  Нос ти сополив доземи без срам увисна
  Кой ти пари даде проплака, от тебе му писна.

  Господи, Господи Боже, слезни на земята,
  Безнесменина поругай и вземи му душата,
  В тоз човек, чест, достойнство хич ги няма,
  Кажи какво да го правим в таз бъркотия голяма?

 17. Кой е този нехранимайко, че го възпяваш бе, Матьо? Не е ли по- добре направо гьостерица и да разбере как се взема чужда пара!